FLEUR IN TANZANIA

27 T/M 30 AUGUSTUS

Zaterdag 27 augustus liepen we om stipt 6:00 de deur uit, waar Adam enonze kok Pjoew al met de jeep op ons stonden te wachten, want we gaanop safari! We reden vanaf Arusha naar de Serengeti, dit was een langstuk, pas rond 13:00 reden we de Serengeti in. Het eerste stuk,'zuid Serengeti', was heel droog en kaal, als je om je heen keek zagje eigenlijk alleen maar gras. Op dit stuk waren ook bijna geen dierente zien, alleen maar gazelles (deze hebben we trouwens heeeeel veelgezien alle 3 de dagen). Toen we later het meer begroeide 'centraleSerengeti' inreden, was er al meteen veel te zien. Als eerste zagen weeen leeuw, zo'n 20 meter van de weg af. Later ook jakhalzen,olifanten, nijlpaarden, nog meer leeuwen, uilen, apen, giraffes enbuffels. Het was een geslaagde eerste dag! Ook al meteen 3 van de big5 gezien, namelijk de leeuw, olifant en buffel! Rond 7 uur kwamen weaan bij de camping, deze lag midden op de serengeti. Je sliep dus eigenlijk midden tussen de dieren, en als je snachts naar de wc gingmoest je eerst goed met de zaklamp om je heen schijnen of er geendieren zaten! Rond 20:00 uur gingen we eten, onze kok Pjoew hadheerlijk gekookt! Iedereen die op safari gaat neemt hun eigen kok mee,op elke camping is een grote kookzaal waar alle koks eten bereidenvoor hun safarigasten. Dit is erg grappig om te zien, en eigenlijktotaal onlogisch. Het zou toch veel makkelijker zijn als er 1 kokwas die voor iedereen zou koken? Maarja dat zal wel iets Afrikaanszijn.. Nadat we hadden gegeten zijn we vrijwel meteen gaan slapen,morgen staat de wekker weer om 5:30!


Zondag 28 augustus hoorde we van Adam dat er die nacht hyena's rondhadden gelopen op de camping, gewoon tussen de tenten! Na een snelontbijt zijn we de jeep in gestapt, dit keer zonder Pjoew, want hijbleef op de camping om de lunch voor te bereiden. We hebben dezonsopgang gekeken, heel mooi! Na een paar minuten zagen we weermeteen leeuwen, die probeerden te jagen op een gazelle. Later zagen weook een groep olifanten, dit keer heel dichtbij, je kon ze bijnaaanraken! Verder ook nog nijlpaarden, hyena's, apen, wilde zwijnen,struisvogels, krokodillen, buffels, heel veel gazelles en ook veelverschillende vogels. En, zeker niet te vergeten, zagen we 2 cheeta's!We hebben ze niet van heel dichtbij gezien, maar je zag ze rennen doorhet gras en toen ze later stil lagen kon je ze ook goed zien door deverrekijker. Rond de middag hebben we heerlijk gelucht op de camping.Daarna hebben we alle tenten en slaapzakken opgeruimd en in de autogelegd, want die middag rijden we naar de Ngorongoro krater. Deze ligtlangs de Serengeti, en is dus maar een paar uurtjes rijden. En omdatdieren vaak van de Serengeti naar de krater lopen en weer terug, waser onderweg ook genoeg te zien. Na weer een flink stuk hobbelweg, wantverharde wegen vind je echt niet in de Serengeti, kwamen we rond 6 uuraan bij de andere camping. Deze camping lag op zo'n 2200 meter hoogteop de rand van de Ngorongoro krater, en je had prachtig uitzicht op dekrater! Toen we onze tent hadden opgezet en naar de eetzaal liepen,stond er een groep zebra's op de camping! Gewoon tussen de tenten!Nadat we weer heerlijk hadden gegeten, zijn we gaan slapen.


Maandag 29 augustus ging de wekker weer om half 6. Ik lag samen metDirkje in een tentje, dus toen we ons hadden aangekleed (en dan bedoelik dikke trui, want het was heeeel koud!), liepen we naar de wc. Alvanaf veraf zagen we ze staan, een groep zebra's voor het wc-gebouw!We moesten dus tussen de zebra's door naar de wc lopen! Na eenheerlijk ontbijt met pannekoeken, eitjes en worstjes, zijn we gaanrijden, de krater in! Deze dag hebben we vooral veel zebra's en gnoesgezien. Adam vertelde ons dat deze dieren allemaal dicht bij elkaarleven, en ze verplaatsen dus ook samen. Op dit moment waren zeallemaal in de Ngorongoro, daarom hebben we ze in de Serengeti nietgezien en hier wel heel veel. Verder hebben we nog veel buffels, nijlpaarden, flamingo's, giraffes, struisvogels en hyena's gezien. Enwe hadden veel geluk, want we hebben ook 2 neushoorns gezien!Neushoorns zijn heel erg zeldzaam tegenwoordig, er zijn er nog maarzo'n 20 in de Ngorongoro, dus je moet veel geluk hebben om ze te zien!Nu hebben we al 4 van de big 5 gezien! Helaas hebben we de laatste,het luipaard, niet gezien... Rond 12 uur gingen we lunchen op eenpicknick plek, met een lunchbox die Pjoew voor ons had gemaakt. Na delunch zijn we richting de uitgang van de krater gereden. Onderweghebben we nog een paar dieren gezien, vooral zebra's en gnoes, rond half 2 reden we de Ngorongoro uit. Dat was het dan, de safari!Maar wat was het gaaf! Nu moesten we nog de lange weg terug naarArusha. Toch is er onderweg veel te zien, er zijn veel Masai dorpen.Masai zijn oude Afrikaanse stammen. Ik wist niet goed hoe ik ze moest omschrijven dus zocht ik het op op Wikipedia: 'DeMasaiofMaasaiis de naam die wordt gegeven aan een grotendeelsnomadischvolkinOost-Afrika, voornamelijk woonachtig inKeniaenTanzania. De Masaislaagden erin om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, huneeuwenoude tradities te bewaren.De Masai is een nomadenstam, zekennen geen landsgrenzen. Het vee is het belangrijkst voor de Masai.Ze eten het vlees, drinken het bloed en melk, gebruiken de huiden voorhuizen en hun botten voor bijvoorbeeld kammen.' Ze leven dus inzelfgemaakte huisjes in kleine dorpjes, en deze dorpen staan veellangs de weg waar wij reden. Je kunt de Masai herkennen door hunkleding, de dragen allemaal een geruit doek als een soort jurk.Donderdag gaan we een Masai dorp bezoeken, dus dan zal ik julliefoto's ervan laten zien!

Dinsdag 30 augustus was een rustdagje, om even bij te komen van de safari. We hebben eerst heerlijk lang uitgeslapen, want op safari moesten we elke dag al om half 6 opstaan. Daarna zijn we naar het zwembad gegaan, bij het Mount Meru Hotel. Daar hebben we lekker gezond en gezwommen. s' Avonds ben ik samen met Dirkje en nog een paar andere meiden, die ook bij Mama Mackrin verblijven, naar de ViaVia gegaan. Op dinsdagavond is daar altijd filmavond. Hier hebben we ook pizza gegeten. Je kon kiezen tussen 2 films, wij kozen voor 'The White Masai'. Het was erg gezellig!

Reacties

Reacties

Opa en Oma

Weer een mooi verhaal Fleur. Geniet nog van de laatste dagen samen met de rest van de familie.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active